Take A Bow for the brows

Wenkbrauwen. Stel je even voor hoe je eruit ziet zónder wenkbrauwen…

Ik denk in plaatjes dus hoe dat eruit ziet is niet zo heel moeilijk voor te stellen. Maar, nu je dat beeld op je netvlies hebt begrijp je waarschijnlijk ook heel goed hoeveel impact wenkbrauwen, de vorm, de kleur, en de positie ervan invloed heeft op je look.

Wenkbrauwtrends zijn er door de jaren heen (eigenlijk door de eeuwen heen) altijd al geweest. Dunne wenkbrauwen, dikke wenkbrauwen, unibrows (grapje, dat wil je nooit), hoge wenkbrauwen, smalle, korte en doorgetrokken brows. Ze zijn er in alle soorten en maten.

Natuurlijk zitten wenkbrauwen er met een reden. Een evolutionaire reden die ervoor zorgt dat je ogen niet continu doordrenkt worden met troep en viezigheid bijvoorbeeld. Ook laten ze onze emoties altijd heel goed aan de ander zien. Desalniettemin hebben wij genoeg werk van deze rakkertjes en doen onze best er wat van te maken.

Het allerbelangrijkste is: wat vind je zelf mooi? Want natuurlijk gaat het erom dat jij het mooi vindt wat je in de spiegel ziet. En dan maakt een trend niet uit. Tenzij jij gedurende een trend zo fanatiek aan het plukken geweest bent dat je veroordeeld bent om tot in de eeuwigheid met minibrows rond moet lopen.

Gelukkig leven we in een tijd waarin voor bijna alles een oplossing is 😉 Zo ook om de mooiste wenkbrauwen van je dromen te realiseren. De trend van nu is bijvoorbeeld om je wenkbrauwen te laten verbeteren middels powderbrows of te microbladen.

Het verschil tussen beide is dat met microbladen met vlijmscherpe mesjes ‘ haartjes’ worden gesneden (en getatoeëerd) in de huid om de haartjes na te bootsen. Een voordeel is dat het erg op ‘echte’ haren lijkt, een nadeel is dat de verf na verloop van tijd gaat uitlopen en de wenkbrauw niet meer zo strak is als toen hij gezet werd. De huid wordt na verschillende touch ups ook dikker doordat het een litteken gaat vormen.

Powderbrows worden aangebracht met een heel dunne naald die piepkleine stipjes zet net zolang totdat de wenkbrauw naar wens is opgevuld. Omdat deze techniek minder diep gaat dan bij microbladen is de kans op littekenweefsel en ontstekingen een stuk kleiner.

De brow lift is tegenwoordig ook hot and happening, (net als wimperliften trouwens waarbij je wimpers eenzelfde soort proces ondergaan). Hierbij worden de wenkbrauwhaartjes met een middel gefixeerd en in de juiste richting aangebracht waardoor je wenkbrauwen voller lijken. Dat kan dan weer handig zijn wanneer je wenkbrauwhaartjes best heel weerbarstig zijn en je niet van elke dag een browgel houdt die natuurlijk minder pittig zijn werk doet dan een ‘wenkbrauwpermanentje’ Zo’n brow lift houdt 4-6 weken.

Wenkbrauwbalms en gels kunnen helpen om mooie volle wenkbrauwen gewoon op zijn plekje te houden wanneer ze niet zoveel touch ups en helpende handjes nodig hebben. Of om ze nog een extra handje te helpen zou je ze natuurlijk (zelf) kunnen verven zouden ze te licht van kleur zijn.

Dan is er natuurlijk ook nog de good old brow pencil, powder of gel waarmee je je wenkbrauwen er zelf naar eigen wens kunt optekenen of bijwerken. Wanneer je het lastig vindt om zelf de vorm te bepalen of bij te werken zijn sjabloontjes heel handig. Deze druk je over je bestaande wenkbrauw heen en tekent of poedert het vormpje in zodat je een mooie vorm krijgt die jij tof vindt of bij je vindt passen.

Persoonlijk beperk ik me tot het verven en bijtekenen van de wenkbrauwen maar ik begrijp heel goed dat je soms niet zoveel keus hebt omdat je simpelweg (door omstandigheden of door je genen) amper nog wenkbrauwen hebt en niet elke keer wilt staan te klooien. Dan is permanente make-up een uitkomst!

Hoe je het ook wendt of keert, them brows bepalen een boel voor onze aanblik. Ze kunnen je verbaasd, blij of boos laten kijken en zelfs jaren van onze leeftijd afsnoepen. Of tenminste die illusie wekken.

Wat doe jij om je wenkbrauwen mooi tot hun recht te laten komen?

Liefs Paulina

3 reacties op “Take A Bow for the brows”

 1. Ik heb meer dan 3jaar geleden een Pmu laten doen ,powderbrows,het bevalt me heel erg goed.Nog geen up date gedaan,het komt nog wel .Ik teken iedere dag met een minerale make up oogschaduw,blijft mooi in het vorm!blij blij met mijn wenkies😄😘

  Like

  1. oh dat kan ik goed snappen! Wanneer je wenkbrauwen goed zitten, zit álles goed 😉 Ze zien er ook prachtig uit Vera!

   Like

   1. Dank je 😘😘😘

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: