But first, lashes

Als er íets is waar ik altijd helemaal verliefd op word dan zijn dat mensen met van die huge ass wimpers. Van die wimpers die nog net niet tot aan je wenkbrauw piepen of eigenlijk er bijna overheen. I. Love. It. Het geeft altijd zo’n prachtige oogopslag dat je er ofwel geen make-up meer voor hoeft te dragen of elke look staat gewoon fabulous.

Mede hierom denk ik dat ik ook een wimpertic ontwikkeld heb. Maar dan eigenlijk meer een false lases tic 😉 Zoiets. Want ook ik heb me gestort in de wereld van de wimperserums en ja, ze werken; maar natuurlijk nooit in het tempo dat ik dat wens. Bovendien is mijn discipline om braaf elke dag te smeren soms opeens weg omdat ik dan sneller in mijn bed lig dan de snelheid van het licht.

Maar inderdaad. Wimpers. Eigenlijk zitten ze gewoon op onze ogen met een missie. Ze zorgen ervoor dat je ogen beschermd worden tegen viezigheid en vuiltjes die ongewild in je ogen wapperen. Al denk ik dat de evolutie ook mee heeft laten wegen dat je er gewoon smokin’ hot uitziet met een paar van die ellenlange waaiertjes aan je oogleden. En dat heeft dan ook weer nut voor het bestaan van de mensheid. Zo is het ook weer.

Anyways, als het menselijk ras zou moeten overleven op basis van míjn smokin’ hot lashes zou dat dan weer niet opgaan. Dan waren we waarschijnlijk allang uitgestorven. Dus. Terug naar de wimpers.

Zoals ik al zei heb ik een zwak voor kunstwimpers. En dat terwijl ik ze niet eens elke dag draag. Eigenlijk draag ik ze nooit tenzij ik zo’n mooie make-up look bij elkaar gefantaseerd heb dat ik er simpelweg niet onderuit kan. Dan wel. En dan loop ik er het liefst meteen de hele dag mee rond. Wel moet ik er dan rekening mee houden dat ik brildragend ben. Teveel eikenprocessierups- wimper botst dan natuurlijk vreselijk en dan krijg ik weer uitgedroogde ogen omdat ik mijn ogen niet meer kan sluiten. Daarmee moet ik dan dus rekening houden en dan doe ik mijn contactlenzen in en is dat probleem ook weer opgelost.

Er zijn natuurlijk een heleboel trucjes om je wimpers ‘langer’ en voller te laten lijken. Ik zal er een paar voor je op een rijtje zetten:

  • Mascara. De nummer één uit de trukendoos.  Helaas (en aan de andere kant gelukkig) zijn er dan wel weer een triljoen soorten mascara te koop. Daarbij laten we ons maar al te makkelijk in de luren leggen wanneer we er eentje willen kopen. We gaan namelijk heel graag af op de foto die bij het merk hoort. Staat daar een model op met van die idioot lange wimpers? Dan komt dat natuurlijk door de mascara. We denken er niet echt bij na dat dat model misschien wel kleine kunstwimpertjes ertussen heeft zitten (of nog erger, een hele rij met kunstwimpers!), dat ze gefotoshopt zijn of dat het model veertig lagen mascara op heeft. Ik zeg niet dat dit bij elke reclamefoto zo is maar ga nooit blind af op de foto die je voorgeschoteld krijgt. Persoonlijk draag ik ook graag mascara maar koop nooit meer blind de allerduurste. En heb ik eens wél zin in een lekkere Lancome variant dan wacht ik tot ici paris de 40% ronde heeft en scoor ik hem in de sale ofcourse. De mascara’s van L’Oreal zijn trouwens heel regelmatig in de sale bij het Kruidvat met 1+1 acties. De “Paradise” variant vind ik daarvan dan weer heel prettig, zélfs de waterproof uitvoering. Daarnaast zijn de recensies van Catrice of Essence net zo goed dus je hoeft voor een lekkere mascara absoluut de portemonnee niet te trekken. De enige mascara waar ik met een boog omheen loop is die van de Hema. Net als de eyeliners. Blijkbaar zit daar iets in waarvan ik stand te pede jeuk en irritatie krijg tot het pijnlijke aan toe. Zo. Dat was een fijn alineaatje.
  • Mascara met poeder. Mascara met poeder? Jazeker. Dit is voor een extra stukje volume. Wanneer je mascara aanbrengt neem je een grote hele fluffy kwast en daarmee poeder je voorzichtig over de eerste laag wimpers heen. Of zelfs nog voordat je je mascara aanbrengt. Dat kan ook. Daarmee leg je eigenlijk een primer over de haartjes heen waardoor de tweede laag voller en dikker lijkt en je wimpers dus ook. Let er wel goed op dat je dan een mascara gebruikt die niet klonterig is anders versterk je dit effect natuurlijk ook en hoewel klonterige wimpers vast een trend zijn ergens op de wereld moet je het natuurlijk wel net leuk vinden.
  • De wimperkrultang. Wist je dat ze deze dingen zelfs hebben met batterijtjes en verwarmingselementjes? Dank u de koekoek. Dat zou ik maar uit mijn hoofdje laten want niemand zit te springen op blaren op zijn oogleden. Wanneer je een wimperkrultang gebruikt kun je je bezeren wanneer je het niet goed doet. Wees niet bang, je knijpt je  ogen er heus niet uit maar het vergt wel een beetje oefening en voorzichtigheid. Wél krijg je van zo’n apparaatje een heel mooie krul waarna de mascara nog net meer effect op smijt dan dat je het niet gebruikt. Niet dagelijks gaan gebruiken want : overdaad schaadt en je wimpers willen natuurlijk niet elke dag in de houdgreep genomen worden door een tangetje.
  • Wimpers verven. Wimpers hebben van zichzelf natuurlijk een kleur. Sommigen onder ons zijn gezegend met pikzwarte wimpers, de overige schare is bedeeld met blonde, grijze, rode of gewoon lichtgekleurde wimperharen. Dat is geen probleem want daarvoor is er mascara of in dit geval, verf uitgevonden. Wimperharen zijn vaak het donkerst bij de aanzet en aan het einde lichter van kleur. Waarom weet ik ook niet maar verf zorgt dat ze weer helemaal gekleurd zijn en hierdoor zie je natuurlijk ook pas hoe lang ze eigenlijk zijn.
  • Wimper primer. Dit is een beetje hetzelfde als de wimpers poederen voordat je mascara opdoet alleen zit dit in net zo’n houder als mascara. Het is eigenlijk een witte mascara die je even laat opdrogen en daarna met de gekleurde mascara de volgende laag / lagen aanbrengt. Het effect: langere en/of vollere wimpers
  • Wimperextensions. Dit hadden ze honderd jaar geleden ook nooit gedacht maar ze bestaan.. Hierbij zetten ze kleine haartjes stuk voor stuk tussen je eigen wimpers in. Een nadeel: je moet ervoor naar de salon om ze te laten zetten en te laten verwijderen en wanneer het niet goed gebeurt gaan je eigen wimpers alsnog naar de barrebiesjes. Een voordeel? Je hoeft geen mascara te gebruiken, geen wimperserum en geen kunstwimpers en je hebt een eeuwige oogopslag waar iedereen jaloers op wordt.
  • Wimperlift. Ik weet niet of je er ooit een filmpje van zag maar dit lijkt vreselijk eng. Het is niet eng trouwens. Hierbij gaan ze je wimpers eigenlijk permanent krullen net zoals ze dat vroeger met je haar deden. Met speciale ‘verzoringsproducten’ en een silliconen staafje brengen ze er een krul in door ze omhoog te drukken en met de producten te verzegelen. Het resultaat schijnt zo’n zes weken aan te houden.
  • Kunstwimpers. Ik zei het al, ik ben fan. Je krijgt instant een enorme oogopslag; afhankelijk van de wimper die je kiest natuurlijk. Er zijn verschillende uitvoeringen te krijgen, bijvoorbeeld met magneetjes of met lijm. Beide werken in principe al ben ik met de magneetuitvoering altijd bang dat ze tegen een lantaarnpaal aan blijven kleven wanneer ik er langsloop en het waait heel hard. Een iets minder gevoel van stevigheid zeg maar. Daarnaast is de ‘eyeliner’ die je erbij gebruikt vaak heel stug en stroperig waardoor het aanbrengen van een goede hechtlaag lastig is. Dit kun je vergemakkelijken door bijvoorbeeld Duraline van Inglot te gebruiken. Duraline is sowieso een wondermiddel want hij is multi inzetbaar. Er zit een pipetje aan de onderkant waarmee je met je oogschaduw élke denkbare kleur eyeliner kunt maken. Ook maakt het hard geworden gel-liner weer vloeibaar. Hij staat sowieso tussen mijn make-up stash.

Daarnaast kun je natuurlijk lijm gebruiken. Let hierbij op welk merk je het prettigst vindt en meestal is dat niet de lijm die erbij geleverd wordt. Duo is wel een van de fijnere merken. Daarbij kun je kiezen uit wit (transparant) en zwart. De zwarte lijm maakt dat de wimperrand dan vaak ook extra zwart wordt.

Zo. Bijna vijftienhonderd woorden gewijd aan dat kleine randje met haar op ons ooglid. Gekker moet het ook niet worden haha! Toch is dat kleine randje met haar wel iets wat een ooglook kan maken of breken. Wimpers doen gewoon heel veel en daarom willen we vaak ook maximaal resultaat bij onze zorgvuldig aangebrachte make-up. Vind jij mooie en lange wimpers ook belangrijk en wat doe jij om ze precies naar je zin te maken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: