Het geheim van een mooie look

We speuren het hele internet af op zoek naar dé beste producten om die prachtige look te creëren.

Want overal zien we die oogmake-up die we het liefst willen copy-pasten. We willen de look overnemen wat bij een ander zo mooi staat. Ik zal je meteen uit de droom helpen. Dat kan niet. Waarom niet? Omdat jij niet degene bent waarbij je die briljante look hebt gezien.

Op Instagram plaats ik bijna alle (bijzondere) looks die ik maak. Omdat ik Instagram een toffe plek vind om te delen en dingen te laten zien. Maar als er één ding is wat ik NOOIT doe (zeg nooit nooit zeggen ze maar in dit geval even wel 😉) dan is dat een filter over mijn make-up foto’s heen doen.

Waarom niet? De foto’s worden er meteen zoveel mooier van toch?! Ik zal het je zeggen: ik hou niet van het delen van illusies. Dat je iets ziet wat je dan ook wilt maar waarbij op voorhand voorspeld kan worden dat je dat nooit kunt namaken. Omdat het gewoon té perfect is. Geen porie te zien, geen rimpel, geen hangend ooglid, geen wenkbrauwhaartjes, niks niet. Gewoon een perfect hoofd die never nooit niet perfect nagemaakt kan worden (zonder hulp van photoshop)

Maar hoe kun je dan toch de voor jou meest perfecte look creëren? In mijn ogen is de perfecte look:

 1. Ééntje waarbij je er buiten net zo uitziet als in de spiegel
 2. Éentje waarbij de make-up die je aanbrengt ook blijft zitten waar hij hoort
 3. Éentje waar je je lekker bij voelt en die je dat gevoel geeft waar je blij van wordt

Dit is voor iedereen haalbaar en er zijn maar een paar dingen voor nodig. Wat heb je er in elk geval níet voor nodig?

 • Bakken met geld
 • Een kast vol met attributen en make-up stash.
 • Bevestiging van een ander 😉

Dat scheelt dus maar weer. Ik zal voor je toelichten wat mijn ervaring is en wat ik onontbeerlijk vind voor de perfect gelukte look.

1. De look waarbij je look er in daglicht net zo uitziet als in de spiegel waarin je je opmaakte

In volgorde van “belangrijkheid” is dit wat mij betreft de nummer één. Want, als er iets is waarbij het nooit zo uitpakt als dat jij dat zou willen dan is dat wel: je opmaken bij verkeerd licht. Lichtval maakt of breekt de boel tenzij je alleen een mascaraatje opdoet. Daar is bijna geen licht voor nodig.

Als je iets zou moeten kopen om dit te tackelen dan is dat wel een goede lamp met verstelbaar licht. Een ringlamp of een lamp die dit licht geeft is bij uitstek geschikt hiervoor. Op bol.com vindt je een heel scala aan (ring)lampen in alle prijscategorieën. Af en toe verkoopt de Kruidvat van die lichtstaafjes met zuignapjes die je op de spiegel kunt plakken. Deze zijn met een usb-tje oplaadbaar maar gaan sowieso een aantal make-up sessies mee. Ik heb er ook ééntje thuis, ik wil hem nooit weer kwijt 😉

Er zijn ook van die handspiegels op een poot met een ringlamp erin; niet kopen tenzij het licht instelbaar is. Ik heb er ook ééntje waarbij dat niet kan en opmaken is een drama. Alleen voor het verven van je wenkbrauw of het uitknijpen van een meeëter is het ding handig omdat mijn hoofd er bizar door vergroot wordt. Voor mijn make-up is het een no-go.

Het licht van deze lampen zorgt er namelijk voor dat je gezicht zonder schaduw is en je dus precies kunt zien waar je je make-up plaatst. Het bootst daglicht na zodat het niet gebeurt dat je klaar bent met je look en er opeens uitziet als een mandarijn zodra je naar buiten stapt. En geloof me, verkeerd licht maakt dat niks is wat het lijkt in de spiegel…

2. De look waarbij de make-up die je aanbrengt ook blijft zitten waar hij hoort

Deze staat op de tweede plek in rangorde van belang. Want, wanneer je make-up op je huid aanbrengt is het de bedoeling dat dit zich simpel gezegd aan je huid laat plakken. Het wordt aangebracht om een verschil te maken en het mag er niet weer ‘af vallen’ totdat jij je huid weer gaat reinigen 😉 Maar, wanneer je je dag-make-up rechtstreeks op je huid aanbrengt is dit meestal niet genoeg om het te laten doen wat het ook kán doen. Net zoals een schilder niet hupsakee de verf op een stuk hout kliedert, is het ook handig om dit niet zo met je make-up te doen. Hiervoor zijn een drietal dingen key:

 • huidverzorging – zorg dat je huid is ontdaan van dode huidcellen en verzorg haar goed met een crème of balm. Met een goed gehydrateerde huid zonder onnodige schilftertjes ben je sowieso al een glowbaby 😉 . Je kunt je voorstellen dat make-up daar blij van wordt en beter uit zal komen. Schilferige lippen laten zich minder mooi stiften dan een glad mondje.
 • Primer. De primer is zoals ik in mijn vorige blogpost uitgebreid vertelde, ontzettend belangrijk. Want de primer is de brug tussen jouw huid en de make-up. Lees blogs, speur reviews af en besluit welke jij wilt gaan aanschaffen. En nee, deze hoeft geen jackpot te kosten! Laat je niet verleiden om af te gaan op de verkoopprijs want duur is echt niet altijd beter! Gebruik een primer voor je foundation én eentje voor je oogmake-up. Ze zijn eigenlijk slecht uitwisselbaar.
 • Kwasten. Kwasten zijn van groot belang voor een mooi ogende en houdbare make-up look. Nou is dit een lastige want er zijn héél veel kwastjes die mooi lijken maar niet mooi werk afleveren. Dit is vooral een kwestie van uitproberen. Er zijn kwasten in een segment waar je nog net geen huizen voor kunt kopen zo duur en er zijn kwastjes zo goedkoop dat ze nog net niet gratis zijn. Duurdere kwastjes zijn niet een garantie voor prettig werken. Dat is helaas zo. Wat de één fijn vindt, vindt de ander weer niet prettig enzovoorts. Wat voor mij in elk geval héél fijne kwasten zijn, zijn de kwastjes van Morphe. Deze zijn best heel betaalbaar en werken prettig. Waar vroeger vooral kwalitatief goede gemaakt werden van écht haar worden deze tegenwoordig eigenlijk altijd van synthetisch haar gemaakt en daar ben ik blij mee. Kwastjes waar ik beslist niet mee overweg kan zijn bijvoorbeeld Etos kwastjes. Deze doen mij pijn aan de huid. Maar nogmaals, wat voor de een fijn is, hoeft dat voor de ander niet te zijn.

3. En dan als laatste: een look waar je je lekker bij voelt en die je dat gevoel geeft waar je blij van wordt. Eigenlijk zou deze op één moeten staan. Want wat je ook doet en hoe je het ook aanbrengt: jij moet blij zijn wanneer je in de spiegel kijkt. Wanneer dat het geval is, is het goed! Wat een ander daar wel of niet van vindt is bijzaak. Leuk wanneer je een complimentje krijgt maar de meeste mensen zeggen er niets van wat helemaal niks zegt over hóe geslaagd je look dus is 😊!

Bij dezen is het ‘geheim’ ontrafeld 😉 Ik hoop dat je er wat aan hebt!

Fijne dag mooierds xxx Paulina

2 reacties op “Het geheim van een mooie look”

 1. Wat een geweldig artikel . Alles wat je daar schrijft klopt gewoon als een bus👍👍👍 Mijn complimenten .

  Geliked door 1 persoon

  1. Dankjewel Hetty! Je mooi opmaken is niks ingewikkelds aan 😊 Een paar simpele tips zijn eigenlijk genoeg 💕

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: