Primer: net als een echte schilder

Bijna de hele vrouwelijke natie maakt gebruik van foundation of een andersoortig goedje om de eeuwige jeugd te vergaren.

Het lukt ons vaak aardig om de boel (op afstand) mooi te doen lijken maar een close-up van onze zorgvuldig samengestelde look laat ons af en toe kapot schrikken en doen besluiten om maar gewoon non in een klooster te gaan worden of, kluizenaar en nooit weer een mens onder ogen te komen.

Wat is dat toch met het willen hebben van een flawless skin? Ik denk dat het komt omdat we schoonheid associëren met jeugdigheid. En omdat social media alles onder een uitvergrootglas legt menen we er uit te moeten zien als een gefotoshopt mens die niet over poriën beschikt.

Maar helaas pindakaas. Dat doen we wel. En niet alleen over poriën maar over veel meer. Zodra we ouder worden begint onze huid ook te verouderen en daartegen willen we ons met hand en tand verzetten. Daarom zijn zoveel mensen ook zo happig op filters; wanneer je het nog nooit geprobeerd hebt (al lijkt mij dat in deze tijd bijna onmogelijk) adviseer ik het je ook maar nooit te doen. Alles, maar dan ook alles wordt gladgestreken.

Goed. terug naar de foundation of eigenlijk terug naar de stappen daarvoor. Want een foundation doet pas zijn werk wanneer de weg ernaartoe netjes geëgaliseerd en geplaveid is.

Ten eerste is het belangrijk om je gezicht af en toe te ontdoen van dode huidcellen. Want deze zorgen voor een smoezelig uiterlijk en maken je opgesmeerde of gepoederde foundation eerder korrelig dan flawless.

Ten tweede, of misschien ook wel ten eerste ga je terug naar de basis. Hydrateren. Want hydratatie strijkt niks glad maar voedt wel. Het houdt de huid zo glad als mogelijk. Hydrateren doe je van binnen en van buiten. Drink genoeg en smeer genoeg. Zoek een crème die je huid het gevoel geeft niet te scheuren wanneer je hard moet lachen of je dwingt gekke bekken te trekken omdat je hoofd zo jeukerig en trekkerig is.

Wanneer je huid goed geprept is zoals influencers en geleerden vaak zeggen, is je huid bijna ontvankelijk voor de foundation.

Maar, een stap die maar wat vaak overgeslagen wordt maar waar ik heel trouw aan ben is: GEBRUIK EEN PRIMER.

Het klinkt wat lacherig maar het doet écht wat voor je look. Een primer vult (voor zover dat kan, je bent geen stukadoor) fijne lijntjes op, strijkt de huid glad en maakt een goede basis voor de hechting. De foundation blijft hierdoor beter ‘plakken’ en gaat niet over je hele huid heen drijven.

Wanneer je deze gebruikt hebt is je huid in principe klaar voor je foundation. Of je dit ritueel doet vóór of na je oogmake-up is aan jou. Ik doe dit meestal na de ooglook omdat ik dan mijn foundation niet meer hoef bij te werken omdat ik de fall out van het product vantevoren mooi kon elimineren.

Ik gebruik tijdens workshops de primer van Morphe alsook de minerale en natuurlijke primers van Mintenz cosmetica. De vloeibare én de poedervorm

Diezelfde primer gebruik ik ook voor oogschaduw. Ook hier onontbeerlijk. Maar daarover meer in een volgend blog 🙂

De zin en onzin van deze producten (en meer) leer ik je overigens natuurlijk allemaal in een workshop 🙂

Fijne dag knapperds!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: