Spelregels

Welke spelregels zijn er wanneer je met make-up aan de slag gaat? Ik kan er eigenlijk maar ééntje bedenken: have fun!

Wanneer je op zoek gaat naar tips en tricks dan worden ze soms neergezet als regels en niet meer als vrijblijvende adviezen. Natuurlijk, wanneer je nul verstand hebt van cosmetica of van jezelf opmaken wil je graag een leidraad. En dat is helemaal oké. Maar als er één ding is waarover niet te twisten valt, dan is dat wel smaak. Want, zoveel mensen zoveel smaken nietwaar?

Toch kan make-up ook als masker fungeren. Dat je niet meer zonder de deur uit durft, of dat je je alleen mooi voelt of mooi genoeg voelt mét make-up op… Make-up kan het laten lijken alsof je iemand anders bent. Het heeft ook letterlijk de kracht om jezelf te transformeren natuurlijk! Kijk naar hoe drag Queens het doen, of zoals in de TV Kantine, waar mensen een compleet ander mens worden door grime te gebruiken, pruiken en de hele santenkraam. Make-up is powerful. Dat moge duidelijk zijn.

Het allerleukst van make-up vind ik persoonlijk het experimenteren ermee. Kunstwimpers maken élke oogopslag sexy of spectaculair. Er is ook bijna geen oogmake-up look op Pinterest te vinden waaraan geen kunstwimper is toegevoegd. Dit is super leuk, maar, eigenlijk als we heel eerlijk zijn, ook super onpraktisch. Want een kunstwimper is nogal een gefrut. De lijm, het gepriegel om hem recht te krijgen of te zorgen dat het kreng niet linea recta ín je oog steekt in plaats van erboven prijkt.

Om sommige sites maken ze het nóg bonter en plakken ze gewoon een driedubbele wimper boven het oog. En jij je maar afvragen wat voor mascara dat wel moet zijn 😉

Maar niet allen de transformatie is tof. Wanneer je foundation er gewoon een dagje mooi op blijft zitten, je die rottige kringen een beetje weg weet te moffelen en wanneer je humeur in balans is met je look van de dag. Dat is gewoon fijn.

Eigenlijk is het een beetje een wisselwerking. Wanneer je niet lekker in je vel zit ben je extra kritisch in de spiegel en kan een goede make-up helpen om dat gevoel iets weg te poetsen, je wat zekerder te laten voelen. En andersom, wanneer je je goed voelt voel je je automatisch al mooier en beter in je vel en heb je maar weinig nodig om dat gevoel vast te houden. Een beetje gloss op je lippen, een blush op je wangen of gewoon helemaal niks 🙂

Terug naar de spelregels. Die zijn er niet. Make-up is bedacht om je een goed gevoel te bezorgen. Om er blijer van te worden. Dus dat is de enige opdracht: maak er iets van waar je blij van wordt 🙂 En dan maakt het geen fluit uit of dat iets is met alle kleuren van de regenboog of alleen een roze lipstick.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: