Niks nieuws

Make-up wordt al gebruik sinds eeuwen. Nog ver voordat Cleopatra ontdekte dat je je ogen zwart kon kleuren met kajal en je lippen rood werden van karmijn (gedroogd luizenbloed). Ook stammen in de oudheid gebruikten al (kleur)stoffen om hun uiterlijk te veranderen.

Waar dit in sommige gevallen was om een statement te maken of om de indruk van macht te vertonen was dat in later tijden vooral om jezelf te verfraaien.

Ook wanneer je je wilt verkleden is make-up onmisbaar 😉

Trends op dit gebied zijn dan ook van alle tijden en de make-up industrie speelt hier heel handig op in door het aanbod almaar groter en groter te doen worden en de mogelijkheid om jezelf te transformeren voor handen laat liggen.

De markt hiervoor is dus oneindig groot en soms is het maar lastig om door de bomen het bos nog te zien. Er is dan gewoon te veel. Bovendien wordt je door alle influencers en magazines van alle kanten beïnvloed en gestuurd en krijg je keuzestress bij het beslissen welke foundation nou eigenlijk de beste is of welke mascara je een engelen oogopslag geeft.

Wat te doen wanneer je het allemaal niet meer weet? Gewoon uitproberen. Reviews lezen vind ik persoonlijk heel handig. Hoe meer recensies erbij staan hoe betrouwbaarder ik ze acht. Want natuurlijk, hoe meer mensen het uitgeprobeerd hebben hoe handiger!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: